كارشناس جامعه شناسي و استاد دانشگاه تهران كه در مراسم اختتاميه يازدهمين دوره پايان نامه سال دانشجويي و هفتمين دوره پژوهش برتر دانشجويي سخن ميگفت اظهار كرد.: پژوهشهاي دانشجويي اساساً محصولاتي هستند كه در يك تعامل توليد ميشوند و جاهايي كه تعامل و سازگاري وجود دارد، يك نوآوري اتفاق ميافتد اما در آن قسمت كه اين شفافيت وجود ندارد هيچ سرمايهگذاري جواب نميدهد و تنها چيزي كه به ما كمك ميكند كه چنين اتفاقي نيافتد، ثبات اجتماعي و داشتن برنامههاي دراز مدت است به اين معنا كه نظام حقوقي در كنار نظام پژوهشي قرار گيرد و حاصل آن يك تجربه پژوهشي باشد.
دكتر آزاد ارمكي لازمه نوآوري بنيادي در پايان نامههاي دانشجويي را بودن ثبات اجتماعي و داشتن برنامههاي درازمدت خواند و گفت: رسالههاي دانشجويي، تكههاي ناب پژوهشي هستند.
وي در ادامه با اشاره به محدوديت موضوعات پژوهشهاي دانشجويي تصريح كرد: آسيبشناسي، آمار اجتماعي و بيان وضعيت امور، توضيح مفاهيم و دايره المعارف از موضوعاتي است كه پژوهشهاي دانشجويي به آن نگاه ميكنند در صورتي كه در علم به كارهاي مفهومي نيازمنديم.
اين جامعه شناس در پايان گفت: رسالههاي دانشجويي به شفافيت موضوعاتي كه بايد در آينده به آنها پرداخته شود كمك خواهند كرد. ما رسالههايي داريم كه در عين حال كه موضوعات جديدي را مطرح ميكنند يك گام هم در جهت توليد دانش به جلو برداشتهاند و اين از عللي است كه من از پژوهشهاي دانشجويي به عنوان پژوهشهاي ناب ياد ميكنم.